Blutskat Oma

Blutskatje: oma

Hallo, mijn naam is Oma. Ik ben een “blutsje” omwille van mijn leeftijd, slechte niertjes en oogjes.

Leeftijd: 18 jaar
Geslacht: kattin
Idealiter plaatsen we Oma in een huishouden waar zij de enige kat is
Kan bij honden: nee
Kan met jonge kinderen: nee
Kan met oudere kinderen: ja
Kan buiten: nee
Belangrijk: Oma heeft (uitsluitend) aangepaste niervoeding nodig

Oma kwam op haar gezegende leeftijd binnen als zwervertje via het sterilisatieproject (TNR). Gezien haar leeftijd en algemene toestand was het voor ons meteen een no-go om haar nog terug uit te zetten. Haar niertjes zijn niet meer in topvorm en Oma ziet niet meer zo goed. Ze zou zo’n 18 jaar oud zijn maar droomt nog steeds van een eigen gouden mandje.

Ze bracht haar hele leven door op straat, in weer en wind, zonder tanden, overgeleverd aan de goedheid van een visboer die de zorg voor een kolonie zwerfkatten op zich had genomen.

Toen hij stierf en zijn huis verkocht werd, namen een paar buren de zorgen op zich maar merkten op dat de gezondheid van deze katjes sterk achteruit ging waarna ze ons contacteerden.

Hoewel Oma een leven binnenshuis nooit echt gewoon is, heeft ze het best wel naar haar zin, zeker nu de winter voor de deur staat, zoekt ze meer en meer contact en een warm plekje op.

Oma’s niertjes zijn niet meer van de jongsten en kunnen wat ondersteuning gebruiken. Ze krijgt aangepaste voeding en een regelmatige check-up bij de dierenarts is dan ook echt een must!

Een huis vol jonge kinderen is niet geschikt voor haar. Een geduldig, warm en lief nest is exact waar ze naar op zoek is!

 

Je kan Oma ook terugvinden op “adopteer een dier“.

Ben je na het lezen van haar beschrijving helemaal overtuigd dat jij Oma een gouden mandje kan geven? Vul dan snel onze vragenlijst in. 
Heb je nog wat specifieke vragen over de verzorging van Oma? Mail dan naar adopties@cattitude.be