Blutskatje Bruce

Blutskatje: Bruce

Bruce testte bij aankomst in opvang positief op kattenaids (FIV). Maar dat is geen ramp, gelukkig! Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en overlijden vaak gewoon van ouderdom. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.

Hallo, mijn naam is Bruce. Ik ben een “blutsje” doordat ik FIV-positief ben. Kan jij door deze diagnose heen kijken?

Leeftijd: 6 jaar
Geslacht: kater
Kan alleen geadopteerd worden
Kan bij andere katten: ja
Kan bij honden: nee
Kan met jonge kinderen: nee
Kan met oudere kinderen: ja
Kan buiten: nee

Deze Black Beauty met prachtige groene ogen is op zoek naar een gouden mandje! Bruce geniet ongelofelijk van knuffels en aaitjes – hij geeft zelfs aan waar je hem moet aaien – maar is voorlopig nog geen grote held. In de kattenkolonie waar hij vandaan kwam, stond hij duidelijk helemaal onderaan de pikorde, zo bang en en teruggetrokken dat hij was! Voorlopig spendeert hij zijn tijd dan nog vooral in zijn favoriete verstopplekjes en durft hij nog niet zo goed rondlopen in het bijzijn van mensen. Maar als hij eenmaal doorheeft dat je hem benadert voor aandacht, geeft hij zich al snel helemaal aan je over. 

Voor Bruce zijn we dan ook op zoek naar een thuis waar zijn zelfvertrouwen rustig aan verder mag groeien. Waar hij overladen wordt met knuffels, maar zich ook mag terugtrekken wanneer hij daar nood aan heeft. Kan jij hem dat bieden én kan je doorheen al die FIV-vooroordelen kijken? 

Je kan Bruce ook terugvinden op “adopteer een dier“.

Ben je na het lezen van zijn beschrijving helemaal overtuigd dat jij Bruce een gouden mandje kan geven? Vul dan snel onze vragenlijst in. 
Heb je nog wat specifieke vragen over de verzorging van Bruce? Mail dan naar adopties@cattitude.be