Blutskatje roef

Blutskatje: Roef

Aantal dagen in opvang:

Hallo, mijn naam is Roef. Ik ben een “blutsje” omwille van mijn FIV diagnose.

Leeftijd: 8 jaar
Geslacht: kater
Kan alleen geadopteerd worden maar idealiter zoeken we voor hem een thuis met kattenvriendje
Kan met jonge kinderen: onbekend
Kan met oudere kinderen: ja
Kan met andere katten: ja
Kan met honden: onbekend
Kan buiten: nee

Roef is FIV+, maar een echte allemansvriend die graag speelt met mens en dier. Idealiter gaan we voor hem op zoek naar een thuis waar hij het gezelschap van een soortgenootje heeft. 

Biep biep, ik ben Roef! Ik ben jouw persoonlijke veiligheidsagent. Ik snuffel en snuif aan jouw eten en miauw als het veilig is. Ik wijk niet van jouw zijde want naar het toilet gaan is een activiteit voor twee! Denk er maar niet aan dat je gaat snoozen, want ik zorg er wel voor dat je op tijd opstaat. Ik speel ook graag en durf dan soms al eens wat enthousiast uit de hoek te komen, maar verder bedoel ik het goed! 

Zoals eerder vermeld testte Roef bij aankomst in opvang positief op FIV (=kattenaids). Maar dat is geen ramp, gelukkig. Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en overlijden vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.

Je kan Roef ook terugvinden op “adopteer een dier“.

Ben je na het lezen van zijn beschrijving helemaal overtuigd dat jij Roef een gouden mandje kan geven? Vul dan snel onze vragenlijst in. 
Heb je nog wat specifieke vragen over de verzorging van Roef of over FIV? Mail dan naar adopties@cattitude.be