Ga naar de inhoud

Blutskatje charlie

Blutskatje: charlie

Aantal dagen in opvang:

Hallo, mijn naam is Charlie! Ik ben een “blutsje” omwille van mijn FeLV diagnose. 

Leeftijd: 1 jaar
Geslacht: kattin
Worden enkel in duo met Larry geadopteerd
Kan met jonge kinderen: ja
Kan met oudere kinderen: ja
Kan met andere katten: nee
Kan met honden: onbekend
Kan buiten: nee
Belangrijk: FeLV

Ik ben Charlie, een lieve en fijne juffrouw van 1 jaar oud. Ik ben het enige meisje van de vier, maar ik laat me zeker niet doen. Ik weet wat ik wil en vooral wat ik niet wil. Als het me niet aanstaat, dan zal ik dat ook duidelijk maken. Gelukkig zorgen mijn schattige looks ervoor dat ze me snel vergeven. Ik hou van knuffelen met mijn broertjes en mijn opvangmama. Samen met broer Larry sprinten we als eerste naar de zetel voor aaitjes en knuffels. Ik hou zo veel van aaitjes dat ik als een stokstaartje rechtsta om er extra veel te krijgen. Dat zou je niet zeggen als je me ziet he, schattig én slim! Als ik moe ben, slaap ik het liefst zo dicht mogelijk bij anderen. Mens of dier dat maakt mij niet uit, zolang ik maar gezelschap heb om mee te knuffelen alvorens ik naar dromenland ga.

En nog iets belangrijks wat jullie zeker over mij moeten weten: ik heb (een geschiedenis van) de ziekte FeLV. Dit staat voor Feline Leukemie Virus. Het virus is bij Harry, Barry en Larry in kleine mate aanwezig. Dit betekent helaas niet dat ze volledig genezen zijn. Bij momenten van stress of contact met andere ziektes kan een verminderde weerstand ervoor zorgen dat het FeLV-virus opnieuw sterk aanwezig is. Charlie (een ander kitten uit het nestje) test positief, dit betekent dat het virus actief in haar lichaam aanwezig is.

Larry en Charlie worden enkel als binnenkatjes geplaatst en mogen zeker niet in contact komen met andere (FeLV-negatieve) katjes om twee redenen: enerzijds omwille van de mogelijke besmetting naar andere katten, anderzijds om het risico op andere ziektes en stress te verminderen. De katjes zijn niet gevaccineerd en dit wordt ten zeerste afgeraden, omdat hun immuunsysteem zo weinig mogelijk mag worden getriggerd.

Larry en Charlie krijgen medicatie om hun weerstand en immuunsysteem te ondersteunen. FeLV-katjes hebben meer kans op het ontwikkelen van tumoren. Jammer genoeg is het heel moeilijk om de levensverwachting van katjes met FeLV te voorspellen, aangezien dit afhankelijk is van de sterkte van hun immuunsysteem. Bij katten in remissie kan dit enkele jaren zijn, zolang ze geen andere ziektes oplopen. Belangrijk hierbij is dat hun weerstand wordt ondersteund met de juiste zorgen, voeding en medicatie.

We begrijpen dat Harry, Barry, Larry en Charlie met een rugzakje komen en dat het aantal adoptiekandidaten voor hen beperkt zal zijn. Het zijn echter ongelofelijk lieve katten die in de eerste plaats gewoon kat zijn en dubbel en dik van hun kattenleventje genieten en hun diamanten mandje dubbel en dik verdienen. Kan en wil jij voorbij hun FeLV-positieve status kijken en hen dat mandje bieden? Vul dan snel onze vragenlijst in!

Heb je nog wat specifieke vragen over de verzorging van Larry en Charlie? Mail dan naar adopties@cattitude.be

Je kan Charlie ook terugvinden op “adopteer een dier“.