Ga naar de inhoud

MELDINGEN

MELDINGEN

Lees hier meer over hoe we te werk gaan bij meldingen van (zwerf)katjes 
of doe zelf melding van een kat in nood. 

Gevonden tamme katjes worden door ons gecontroleerd op een chip en worden vervolgens tijdelijk opgevangen. Als de kat een chip heeft, wordt de eigenaar direct door ons gecontacteerd en wordt de kat teruggebracht naar de eigenaar, op voorwaarde dat de chipgegevens nog geldig zijn. Als een kat geen chip heeft en het baasje zich niet binnen 15 dagen meldt, wordt het katje ter adoptie aangeboden nadat het volledig in orde gezet werd. 

Schuwe kittens of nog voldoende tam te krijgen volwassen katten komen tevens in opvang en worden wettelijk in orde gezet en gesocialiseerd voor ze ter adoptie komen.

Verwilderde katjes, die vanwege hun schuwe en angstige aard niet geschikt zijn voor een huiselijke omgeving, krijgen een grondige medische controle. Daarna worden ze gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd en ontvlooid. Vervolgens worden ze teruggeplaatst op hun vangplek, tenzij deze niet veilig is. Als zwerfkatten worden weggevangen en niet terugkeren naar hun oorspronkelijke leefomgeving, zal de vrijgekomen ruimte snel worden ingenomen door verwilderde katten uit andere gebieden, waardoor het probleem zich herhaalt. Na terugplaatsing zorgen wij ervoor dat ze voeding en schuilplaatsen krijgen, indien de meldende partij hier niet zelf voor kan zorgen.

Cattitude heeft een no-kill-beleid. Dit betekent dat we kosten, noch moeite zullen sparen om een katje te redden. Enkel indien het dier terminaal is en erg lijdt, zal in overleg met de dierenarts overgegaan worden tot euthanasie.

LET OP: kittens die buiten geboren zijn, verwilderen vanaf 6 weken, het is dus belangrijk dat je hen meldt van zodra ze rond beginnen lopen en niet wacht tot ze ouder zijn.
Let wel op bij heel kleine kittens of de mama nog in de buurt is en raak de kittens niet aan want dan gaat de moederpoes ze verplaatsen en vind je ze pas terug als ze verwilderd zijn en actief rondlopen. Contacteer ons dus meteen zodat wij de situatie kunnen komen inschatten.

MELDINGSFORMULIER

Bij noodsituaties, bel meteen het noodnummer 0468 49 15 03