blutspoezen

Maak kennis met de blutspoezen!

Reva

  • Geslacht: kattin
  • Leeftijd: 17
  • Ras: huiskat kortharig
  • Kan alleen geadopteerd worden
  • Kan met jonge kinderen: nee
  • Kan met oudere kinderen: ja
  • Kan met andere katten: ja
  • Kan buiten: nee
  • Belangrijk: aangepaste niervoeding
 

Reva is het zoveelste oude kneusje van deze winter. Na jarenlang op zichzelf aangewezen te zijn, zag ze er zo slecht uit dat een bezorgde autobestuurder ons contacteerde omdat ze dacht dat ze aangereden was. Geen aanrijding bleek uiteindelijk, maar een beet van een hond in haar gezicht hebben haar mond en neus erg toegetakeld. Onze dierenarts heeft zijn magie weer op haar los gelaten en Reva haar snoet ziet er na de operatie al veel beter uit. Haar snoetje zal er nooit meer perfect uit zien, maar wij vinden haar net perfect hoe ze nu is. Ook al haar tanden werden getrokken want deze waren er vreselijk aan toe, 1 hoektand heeft ze nog over. Maar ook zonder tandjes kan Reva zonder problemen brokjes eten. Het was afwachten hoe zo’n oud katje het zou doen in huis na jarenlang op straat, maar Reva heeft zich verbazend goed en snel aangepast, we zijn enorm trots op haar! 

Aaitjes zijn momenteel nog geen optie, ze blijft nog op een beetje afstand van mensen maar verder is ze absoluut niet bang. Ze komt je opwachten aan de deur en met miauwtjes maakt ze duidelijk dat het alweer dringend etenstijd is. Blazen doet ze wel veel, maar tegelijk is ze ook blij je te zien, dat is vooral veel bluf. Reva is gelukkig en ontspannen en we gunnen haar nog een prachtige oude dag in een warme thuis. Haar niertjes zijn wat aan het aftakelen maar nog niet in ernstige mate. Ze hoeft enkel aangepast nierdieet te krijgen maar medicatie hoeft nog niet. Minstens 1x per jaar een opvolging en controle is wel erg belangrijk. Als ze goed verzorgd wordt kunnen haar nieren nog een lange tijd mee.

Reva zou wel blij zijn met een soortgenootje. Ze reageert daar erg goed op en toen ze alleen zat, huilde ze. We zoeken voor haar verder een rustige thuis, geen druk gezin want dat zou haar stress bezorgen op haar oude dag.

Wie wilt deze vechter een gouden mandje geven?

 
cattitude-vzw-reva-20210309-102044
Voor meer info mail naar adopties@cattitude.be!