Ga naar de inhoud

Blutskatje harry

Blutskatje: harry

Aantal dagen in opvang:

Hallo, mijn naam is Harry! Ik ben een “blutsje” omwille van mijn FeLV diagnose. 

Leeftijd: 1 jaar
Geslacht: kater
Worden enkel in duo met Barry geadopteerd
Kan met jonge kinderen: ja
Kan met oudere kinderen: ja
Kan met andere katten: nee
Kan met honden: onbekend
Kan buiten: nee
Belangrijk: FeLV

Hoi ik ben Harry, een speelse en stevige rosse kater van bijna 1 jaar oud. Ik ben een spring-in-’t-veld en hou van actie. Ik ren in het rond en speel graag met mijn broers en zus. We kunnen uren door de kamer rennen. Mijn grote liefde is eten, dat kan je ook zien aan mijn stevige postuur. Ik eet mijn bakje leeg nog voor je met je ogen knippert. En als het leeg is, hoop ik op meer. Dat krijg ik niet, dus probeer ik wat te stelen bij mijn broers en zus. Mijn opvangmama wilt dat niet, maar ik krijg wel aaitjes in de plaats. Slim gezien van mij he! Als mijn buikje gevuld is en we hebben fijn gespeeld, dan leg ik me graag zo dicht mogelijk bij mijn opvangmama neer. Ik geniet er van om dicht tegen elkaar in slaap te vallen.

En nog iets belangrijks wat jullie zeker over mij moeten weten: ik heb (een geschiedenis van) de ziekte FeLV. Dit staat voor Feline Leukemie Virus. Het virus is bij Harry, Barry en Larry in kleine mate aanwezig. Dit betekent helaas niet dat ze volledig genezen zijn. Bij momenten van stress of contact met andere ziektes kan een verminderde weerstand ervoor zorgen dat het FeLV-virus opnieuw sterk aanwezig is. Charlie (een ander kitten uit het nestje) test positief, dit betekent dat het virus actief in haar lichaam aanwezig is.

Barry en Harry worden enkel als binnenkatjes geplaatst en mogen zeker niet in contact komen met andere (FeLV-negatieve) katjes om twee redenen: enerzijds omwille van de mogelijke besmetting naar andere katten, anderzijds om het risico op andere ziektes en stress te verminderen. De katjes zijn niet gevaccineerd en dit wordt ten zeerste afgeraden, omdat hun immuunsysteem zo weinig mogelijk mag worden getriggerd.

Barry en Harry krijgen medicatie om hun weerstand en immuunsysteem te ondersteunen. FeLV-katjes hebben meer kans op het ontwikkelen van tumoren. Jammer genoeg is het heel moeilijk om de levensverwachting van katjes met FeLV te voorspellen, aangezien dit afhankelijk is van de sterkte van hun immuunsysteem. Bij katten in remissie kan dit enkele jaren zijn, zolang ze geen andere ziektes oplopen. Belangrijk hierbij is dat hun weerstand wordt ondersteund met de juiste zorgen, voeding en medicatie.

We begrijpen dat Harry, Barry, Larry en Charlie met een rugzakje komen en dat het aantal adoptiekandidaten voor hen beperkt zal zijn. Het zijn echter ongelofelijk lieve katten die in de eerste plaats gewoon kat zijn en dubbel en dik van hun kattenleventje genieten en hun diamanten mandje dubbel en dik verdienen. Kan en wil jij voorbij hun FeLV-positieve status kijken en hen dat mandje bieden? Vul dan snel onze vragenlijst in!

Heb je nog wat specifieke vragen over de verzorging van Harry en Barry? Mail dan naar adopties@cattitude.be

Je kan Harry ook terugvinden op “adopteer een dier“.